Monet meistä taatusti rakastavat lämpimiä suihkuja ja kylpyjä.

Siksi olisikin syytä puhua siitä, miten ihoa tulisi hoitaa suihkun jälkeen. Tiedämme varmasti hyvin, mitä hyöytyjä lämpimillä suihkuilla on (se muun muassa rentouttaa), mutta tiedämme harvoin millaisia vaikutuksia niillä on ihoomme.

Riittää turhat lätinät! Mennään asiaan. 🙂

Pitkä, rentouttava suihku vs. nopea suihku

Ihmiset jakautuvat kahteen ryhmään: pitkien suihkujen ystäviin ja nopeiden suihkujen harrastajiin (vain virkistäytyäkseen, ei aikaa hukkaakseen).

Minä kuulun ilman muuta ensimmäiseen ryhmään. Minusta pitkillä suihkuilla on lukuisia hyötyjä, eikä niistä pitäisi luopua. Säännölliset lämpimät suihkut tarjoavat:

  • Rentoutumista keholle ja sielulle: kylvyllä voi olla aromaterapeuttinen vaikutus, se lievittää stressiä ja rentouttaa lihaksia.
  • Lisää kosteutta, antaa ravinteita ja korjaa ihoa, kunhan käytämme suihkun aikana oikeita tuotteita, esim. öljyjä, ja noudatamme hyvää ihonhoitorutiinia suihkun jälkeen.
  • Kehon detox, koska kylpy puhdistaa ihoa sekä auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta.
  • Selluliittia ja ikääntymistä ehkäisevä vaikutus, koska lämpimällä vedellä ja lisätyillä ainesosilla stimuloidaan veren ja imunesteen virtausta ihossa.

Ovatko kylvyt sitten sen arvoisia?
Ilman muuta, ne ovat! <3

Luovuin pikaisista suihkusta, koska tykkään illalla ottaa rennosti, ja lämpimän veden alla seisominen on todellakin erittäin rentouttavaa. Olen kuitenkin tietoinen siitä, että pitkillä iltasuihkuilla on myös huonoja puolia.

Suihkussa vietetty aika on niin mukavaa ja täydellistä, että voit vain unohtaa kaiken ja päätyä viettämään pitkänkin ajan veden alla. Se täydellinen silloin, kun haluat tappaa aikaa. Voit kokeilla joitakin vinkkejäni, joilla pääset nopeammin pois juoksevan veden alta (esim. raota ovi auki, jotta huoneilma säilyy viileänä, eikä höyrysty ihanaksi lämpimäksi höyryksi).

Monet ”pitkien suihkujen vastustajat” valittavat, että tiheä suihkussa käynti kuivattaa ihoa. Se on totta, jos et pidä hyvää huolta kehostasi jälkikäteen!

Iho suihkun jälkeen: viiden minuutin sääntö

Miksi iho kuivuu suihkun jälkeen niin nopeasti? Se johtuu veden haihtumisesta. Kylvyn aikana verenkierto vilkastuu, kun taas ihohuokoset ovat auki – mikä johtaa nopeampaan veden haihtumiseen. Tämä saattaa tuntua yllättävältä, mutta se on totta – hanasta virtaava vesi ei kosteuta kehoamme.

Oletko koskaan kuullut 5 minuutin säännöstä? Et varmasti ole. Minäkään en tiennyt siitä, mutta sillä on paljon merkitystä: pari minuuttia suihkun jälkeen on kriittistä aikaa.

Sääntö sanoo, että ihonhoitotuotteita on levitettävä heti suihkusta poistumisen ja pyyhekuivaamisen jälkeen – alle 5 minuutissa, koska siinä ajassa vesi ehtii haihtua. Pidetään kiinni tästä säännöstä!

Miten hoitaa ihoa oikein suihkun jälkeen?

Tutustu kokeilemiini ja testaamiini hoitokeinoihin, joilla vältät äärimmäisen kuivan ihon suihkun jälkeen. Jälkihoitotuotteiden lisäksi on muutama muukin asia otettava huomioon.

1. Suihkuveden lämpötila

Veden lämpötila on ensimmäinen asia, jota kannattaa miettiä. Muista, että kuumat suihkut eivät hyödytä ihoa, sillä ne saavat ihon menettämään kosteutta nopeammin. Jos et halua ongelmia ihon kosteuttamisen kanssa jälkikäteen, suosittelen suihkussa käymistä mahdollisimman viileässä vedessä – tehokas tapa parantaa verenkiertoa, kiinteyttää ihoa ja pitää se nuorekkaana vahingoittamatta luonnollista hydrolipidikerrosta, joka suojaa kosteuden menetykseltä.

2. Hellävarainen pyyhekuivaus

Toinen vaihe liittyy ihon kuivaamiseen. Teemme sen usein ihoa ärsyttäen. Miksi? Emme yksinkertaisesti vain tiedä, miten iho kuivataan oikein kylvyn jälkeen – meillä on tapana hieroa sitä pyyhkeellä (yli)innokkaasti, kun yritämme lämmitellä suihkusta päästyämme. Harmi, sillä sen lisäksi, että tehostamme verenkiertoa, irrotamme myös ihon oman suojakerroksen ja ärsytämme ihoa.

3. Kosteutta lisäävä voide/rasva

Kosteuttavia tuotteita ei myöskään saa unohtaa – se voi olla suosikkibalsami, kevyt voide tai rasva. Voit myös luoda oman seoksen esim. hyaluronihaposta, hunajasta tai jogurtista. Olennaista on, että tuotteesi sisältää ihoystävällisiä kosteuttavia aineita, jotka sitovat ihossa olevia vesimolekyylejä. Muista 5 minuutin sääntö!

4. Vartaloöljyhoito

Lopuksi erittäin helppo ja tehokas kotihoito, jonka nimeen vannon – vartaloöljyhieronta. Hemmottelemalla kehoasi tällä tavoin stimuloit mikroverenkiertoa, lisäät kimmoisuutta ja vähennät selluliittia. Hienolaatuisen vartaloöljyn käyttäminen on onnistumisen salaisuus, valitse mieluiten kylmäpuristettua, puhdistamatonta, 100-prosenttisesti orgaanista arganöljyä tai manteliöljyä (herkälle iholle). Tämä mukava öljyhoito on suosikkivaiheeni, sillä se jättää vartalon pehmeäksi ja sileäksi kuin sametti, eikä iho tunnu kiristävältä tai ärtyneeltä.

Veera

Veera – urheilullinen, aktiivinen, aina kiireinen. Vartalonhoito on hetkeni rauhoittua ja rentoutua. Pidän ulkonäköni hoitamisesta. Jaan tietoni kauneustuotteista – lukekaa aidot arvostelut ja tutustumisen arvoiset kauneusvinkit. Tervetuloa blogiini!