Hiusväritekniikkojen aihe on tavallinen mutta olen huomannut, että hiuksemme eivät tarvitse apuamme muuttaakseen väriään. Ettekö ole kuulleet? Hiuksemme värjääntyvät luonnollisesti ja siihen on monta eri syytä. Tavallisin on haalistumisen syy on hiusten altistuminen auringolle. Haluaisitteko oppia lisää tästä ilmiöstä? Lukekaa julkaisuni vapaasti!
Brunetista blondiksi
Muutama vuosi sitten hiukseni olivat kastanjan väriset…
Ne olivat tummat ja heijastivat auringon säteitä kiiltämällä kauniilla kullanruskealla värillä. Tänään jäljellä on enää kultainen sävy. Kuukausi kuukaudelta hiukseni ovat muuttuneet vaaleammiksi, joten nyt ne ovat tummanblondit. Tämä ei tietenkään ollut välitön muutos, vaihdon aikana hiukseni ovat olleet vaalean kupariset ja hieman punertavat. Hiusten pituus ei ole muuttunut, sillä hiusteni juuret ovat edelleen tummat.
On hyvä mainita, että en ole altistanut hiuksiani liiallisesti auringolla, enkä ole käyttänyt kamomillatuotteita, jotka olisivat voineet vaalentaa hiuksiani. Yleisesti hiustenhoitoni on ollut tavallista ja ei ole liittynyt mihinkään, joka olisi voinut yllyttää värin vaihtumista. Siispä, miten on mahdollista, että hiukseni ovat muuttaneet väriä vaurioitumatta ja heikentymättä?
Ammattilaiset selittävät, miksi hiuksemme vaihtavat väriä itsekseen
Etsin puolet internetistä löytääkseni vastauksen tähän kysymykseen ’Miksi hiukseni ovat vaalentuneet ikääntyessäni?’. Se tuotti tulosta, koska onnistuin löytämään vastauksen ja nyt aion jakaa sen teidän kanssanne 🙂
Kuten oli helppo arvata, pääroolissa ovat geenit ja melanosyytit. Aina on kyse geeneistä, eikö? Tämä mekanismi on yksinkertainen. Hiustemme luonnollinen väriä riippuu aiemmin mainittujen melanosyyttien määrästä, jotka ovat pigmenttiä sisältäviä soluja. Nämä matkustavat hiustuppiimme ja tuottavat pigmenttiä (melaniinia) siellä. Jos hiustuppi menettää pigmenttinsä, voimme nähdä harmaan hiuksen. Mitä tulee hiusten vaalenemisprosessiin, on tärkeää muistaa, että melaniineja on kaksi – yksi antaa hiuksille tumman sävyn ja toinen vaalean tai punertavan sävyn. Molempien melaniinityyppien määrä on erilainen ihmisestä toiseen ja yhdessä vartalossamme tapahtuvien muutosten kanssa, nekin muuttuvat. Lyhyesti sanottuna, jos melaniinin tuotanto on rajoitettu, hiuksemme muuttuvat esimerkiksi ruskeista vaaleiksi, eikä siinä ole mitään outoa.
Oletteko te koskaan kohdanneet tällaista tilannetta? 😉
Vastaa